Nieuws

Blog 21 november 2017

Bring Back Dedicated and Local Security Teams

Last week, I came across a tweet that asked how a normal user is supposed to make an informed decision when a security alert shows up on his screen. Great question! I found a possible answer to that question at New York Times director of infosecurity, Runa Sandvik’s recent keynote at the O’Reilly Security Conference.

+ Lees meer
Persbericht 16 november 2017

De toppositie van de digitale infrastructuur.

Deze maand stond het nieuwe kabinet op het bordes te schitteren: de ministers en staatssecretarissen die ons land de komende vier jaar gaan besturen. Hoe ze dit gaan doen is in hoofdlijnen wel bekend. Maar hoe zit het met de Nederlandse digitale infrastructuur?

+ Lees meer
Eventnieuws 10 november 2017

De AVG komt eraan: Heftig of niets aan de hand

Vanaf 25 mei 2018 geldt de nieuwe wet Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), de opvolger van de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). De AVG stelt hogere eisen aan informatiebeveiliging en privacy en is de Nederlandse benaming van het Europese GDPR (General Data Protection Regulation). Wanneer een datalek van persoonsgegevens plaatsvindt bij een organisatie, moet deze worden gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Dit wilt u natuurlijk voorkomen!

+ Lees meer
Persbericht 01 november 2017

Definitief een referendum over de 'aftapwet'

Er komt definitief een referendum over de 'aftapwet', die de Nederlandse inlichtingendiensten meer bevoegdheden geeft om internetverkeer af te tappen. Dat maakt de Kiesraad woensdag bekend op een persconferentie in Den Haag.

+ Lees meer
Persbericht 01 november 2017

Tientallen miljoen euro's extra in het verbeteren van cybersecurity in Nederland en de aanpak van cybercriminaliteit.

Dat is dinsdag te lezen in het regeerakkoord “Vertrouwen in de toekomst”, dat werd gepresenteerd door VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. De laatste coalitie beloofde al 26 miljoen euro per jaar extra, het nieuwe kabinet doet hier nog eens een schepje bovenop. Het totale budget voor cybersecurity komt in de komende jaren op 95 miljoen euro per jaar.

+ Lees meer
Persbericht 17 oktober 2017

Miljoenen WiFi-netwerken en apparaten kwetsbaar door KRACK-aanval

Belgische beveiligingsonderzoekers wisten maandag 16 oktober het wereldnieuws te halen met een aantal nieuwe aanvallen tegen het WPA- en WPA2-protocol. Met de aanvallen kan een aanvaller met WPA- en WPA2-beveiligd wifi-verkeer onderscheppen en in het ergste geval bewerken. Deze stelt een aanvaller in staat om gevoelige informatie te onderscheppen, zoals wachtwoorden en e-mailberichten. 

+ Lees meer
Persbericht 17 oktober 2017

Regeerakkoord: tientallen miljoenen euro’s naar cybersecurity en aanpak cybercriminaliteit

Het nieuwe kabinet heeft vandaag zijn regeerakkoord Vertrouwen in de toekomst gepresenteerd. Daaruit blijkt dat er jaarlijks tientallen miljoenen euro’s naar het verbeteren van de cybersecurity in Nederland en de aanpak van cybercriminaliteit gaan. Dat meldt NU.nl. Aan de ‘Sleepwet’, of Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv), verandert niets.

+ Lees meer
Eventnieuws 12 oktober 2017

Ex-militair en voormalig hoofd MIVD over Nationale Cyberveiligheid

Generaal-Majoor b.d. Drs. Pieter Cobelens heeft 14 jaar lang een belangrijke rol gespeeld in het optreden van de Nederlandse krijgsmacht. Na zijn dienst te hebben verlaten is hij verder gegaan met zijn persoonlijke missie om Nederland cyber technisch veilig te krijgen op eigen ‘Nederlandse’ kracht.

+ Lees meer
Congresnieuws 11 september 2017

Moderne (cyber)oorlogsvoering

Nederland kan digitale dreiging niet aan, zo luidde de titel in de volkrant afgelopen week. Wilfred Rietdijk, strategisch adviseur Nationale Veiligheid en Cyber van het ministerie van Defensie pleit in het interview met de krant voor samenwerking tussen media en de overheid. Met name in tijden van moderne (cyber)oorlogsvoering en de daarbij horende pogingen tot manipulatie en beïnvloeding via fake news.

+ Lees meer
Meer nieuws worden geladen