Meer dan de helft van de kleine bedrijven in Nederland doelwit van cybercriminelen.

Uit onderzoek van Alert Online blijkt dat cybercriminelen bij ruim 53% van de kleine bedrijven in Nederland hebben geprobeerd om geld of gegevens af te pakken. Alert Online is een campagne die voort is gekomen uit een samenwerking tussen de overheid, het bedrijfsleven en de wetenschap.

De dreiging van cybercriminaliteit stijgt. Toch blijkt uit onderzoek dat steeds minder kleine bedrijven zich zorgen maken over hun digitale veiligheid. Minister van Justitie en Veiligheid Fred Grapperhaus waarschuwt dat deze onbezorgdheid onterecht is. De Minister trekt 1,2 miljoen euro uit voor de training en voorlichting over risico’s aan het midden -en kleinbedrijf.

Veel voorkomende vormen van cybercriminaliteit

Ver uit het grootste gedeelte van cybercriminaliteit bestaat uit phishingmails. Hierbij krijgt de ontvanger een mail met daarin een bijlage die als doel het stelen van gegevens heeft. Daarnaast komt acquisitiefraude nog steeds ongelofelijk veel voor. Acquisitiefraude gebeurt aan de hand van spookfacturen. Deze facturen worden verzonden voor goederen of diensten die nooit geleverd en/of besteld zijn.

De Cyber Security Experience 2018

De Cyber Security Experience brengt professionals samen om te leren van elkaars ervaring. Ervaringen is waar het om draait op de Cyber Securty Experience: de beleving van een inspirerende, en afwisselende dag vol ontmoeten én de ervaring van anderen op het gebied van Preventie, Risk, Resilience en Compliance.

 

Bron: NU.nl