Terugblik: Cyber Security congres 2016

Cyber Security congres 2016: Leg meer verantwoordelijkheid bij gebruikers!

“Cyber Security is en blijft een ratrace. Cyber Criminelen vinden telkens weer nieuwe manieren. De juiste tooling is van het allergrootste belang, maar de basis wordt gelegd bij de gebruiker. Deze moet verstandig omgaan met de risico’s en zelf meer verantwoordelijkheid gaan voelen en nemen.”

Dit was in een notendop waar de gesprekken op het Cyber Security Congres 2016 op 15 november over gingen. In de schitterende industriële ambiance van de Rijtuigenloods in Amersfoort gingen security professionals met elkaar in gesprek over hun ervaringen met Cyberaanvallen, hoe zij de strijd aangaan met hackers en waar we in de komende jaren nieuwe dreigingen kunnen verwachten.

Met de aanwezigheid van ruim 200 congresdeelnemers en toonaangevende organisaties binnen het vakgebied was de 6e editie weer een groot succes. In een ontspannen sfeer werd er van gedachten gewisseld over actuele zaken als de impact van Internet of Things op informatiebeveiliging, wet en regelgeving, nieuwe en opkomende dreigingen en ervaringen van anderen. Opvallend was de mate waarin de deelnemers de interactie aangingen met elkaar en met de sprekers. Duidelijk werd dat je Cyber Security met elkaar organiseert.

Graag willen we alle deelnemers, sprekers en andere aanwezigen bedanken voor hun bijdrage aan deze inspirerende dag. Graag zien we u volgend jaar weer. Want de ratrace stopt nooit.

Namens het hele team,

Bart Gelderblom
Marieke Versteegh
Rianne Vrijenhoef
Joyca van Essen
Tamara Lankhamer