Sprekers

Michael van der Vaart_IV2020.jpg
Michael van der Vaart
Chief Technology Officer
ESET Nederland

Michael heeft een enorme passie voor IT-beveiliging en de technologie achter cybersecurity oplossingen. Meer dan tien jaar ervaring heeft ervoor gezorgd dat Michael er sterk in gelooft dat bewustwording creëren bij mensen op het gebied van cyberrisico’s laat zien wat de online-wereld te bieden heeft. Bewustwording moet naar zijn idee niet aan de man gebracht worden door middel van angst, maar door het vertellen van boeiende verhalen die begrijpelijk zijn voor iedereen.

Marcel van der Velde_CS2018.jpg
Marcel van der Velde
Ethical Hacker en Social Engineer
Security Academy

Al vanaf jonge leeftijd is Marcel bezig met deze kunst van het beïnvloeden. De wereld van truuks en halve waarheden heeft hem altijd gefascineerd. Of het nu gaat om goochelaars of andere beïnvoedingskunstenaars. Marcel wil weten hoe- en vooral waarom het werkt.

Marcel is lange tijd werkzaam geweest bij een bedrijf dat beveiligingstests uitvoerde en trainingen gaf. In 2009 besloot hij het bedrijfsleven te verruilen voor een baan bij de rijksoverheid alwaar hij werkzaam is in een kenniscentrum. Daarnaast wordt Marcel vaak gevraagd als spreker (o.a. bekend als IJskimo) en is blogger/podcaster (o.a. Stierenmest.nl).

Marcel is docent Social Engineering en Ethical Hacking bij de Security Academy in Woerden. Tijdens de Cyber Security Experience 2019 kun je Marcel ontmoeten bij Hackers Unlocked, powered by Security Academy.

Annemiek Wauters_CS2019.jpg
Annemiek Wauters-Bracke
Plaatsvervangend CISO
Nationale Politie

Annemiek is sinds 2014 plaatsvervangend CISO van de politie. Haar zienswijze voor cultuurverandering sluit naadloos aan op de denkwijze dat de échte experts diegene zijn, die daadwerkelijk nauw betrokken zijn bij een werkproces. Dit beeld ligt ook in het verlengde dat de sterkste schakel de mens is en dat daarmee ook de focus daar moet liggen. Hoe kunnen wij vanuit de ‘ivorentoren’ zorgen dat de mensen, die het échte werk doen, zo gefaciliteerd worden dat dit op een veilige, gebruiksvriendelijke en duurzame manier gebeurt?   

 

Meer sprekers worden geladen